Pravila privatnosti

Izjava o privatnosti
Ova Izjava o privatnosti pojašnjava koje lične podatke prikupljamo od posjetitelja naše internetske stranice, u koju svrhu koristimo prikupljene podatke te korake koje poduzimamo da bismo zaštitili vaše osobne podatke.

  1. Vrsta podataka koje prikupljamo Našu internetsku stranicu možete posjetiti bez otkrivanja ličnih podataka. Prilikom posjeta i pretraživanja naših internetskih stranica ne prikupljamo lične podatke o vama, kao što su ime, prezime, kontakti i druge pojedinosti, osim ako nam dobrovoljno ne dostavite podatke prilikom popunjavanja obrazaca dostupnih za određenu svrhu (obrazac prijave volontera, obrazac evidencije osoba u stanju pomoći) i time date saglasnost na prikupljanje i korištenje vaših ličnih podataka u navedene svrhe.U tom slučaju prikupljamo one podatke koji se nalaze u prijavnim obrascima kao što su ime i prezime, mjesto stanovanja, e-mail adresa, kontakt telefon te ostale specifične informacije relevantne za pojedini obrazac.
  2. Svrha u koju prikupljamo lične podatke Svi ovi podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je data saglasnost. U tom smislu, vaši lični podaci koristit će se u svrhu slanja informacija i obavijesti prema nadležnim institucijama vezane za volonterstvo (općinskim i gradskim organizacijama Crvenog križa FBiH i općinskim i gradskim centrima i službama za socijalni rad u FBiH). Prikupljene podatke ni na koji način nećemo učiniti dostupnima niti ćemo ih dijeliti s trećim osobama.
  3. Prikupljanje podataka od maloljetnih osoba Ukoliko ste maloljetni savjetujemo vam da porazgovarate s roditeljima/zakonskim starateljima prije davanja ličnih podataka. U svrhu informisanja možemo prikupljati podatke od osoba s navršenih 15 godina života, no aktivno sudjelovanje maloljetnih osoba u aktivnostima moguće je isključivo uz pisanu saglasnost roditelja/zakonskih staratelja.
  4. Period čuvanja ličnih podataka Podatke koje prikupljamo čuvamo dok ne zatražite njihovo brisanje, a najviše 3 godine nakon čega ćemo od vas ponovno zatražiti pristanak za nastavak čuvanja vaših podataka kako biste i dalje primali informacije za koje ste dali saglasnost.
  5. Povjerljivost podataka trećih internetskih stranica Naša internet stranica možda sadrži linkove na druge internet stranice. Ova izjava o privatnosti odnosi se isključivo na našu internet stranicu. Prilikom posjeta drugih internet stranica preko linkova savjetujemo da pročitate njihove izjave o privatnosti.
  6. Analiza internetske stranice Na našoj internetskoj stranici koristimo usluge Google Analyticsa kako bismo pratili broj posjeta i posjetitelja naše internet stranice. Više informacija o Google Analyticsu dostupno je u Uslpvima korištenja Google Analyticsa i u Googleovoj Izjavi o privatnosti. Iz usluge Google Analyticsa možete se isključiti instaliranjem sljedećeg dodatka:
   https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
  7. Pristup i ažuriranje podataka koje prikupljamo U svakom trenutku imate pravo zatražiti uvid u podatke koje smo o vama prikupili, pravo na ispravak ili promjenu ličnih podataka, povlačenje saglasnosti i brisanje svih prikupljenih podataka. Ukoliko želite ostvariti neko od prethodno navedenih prava, molimo da nas kontaktirate putem e- maila info@budivolonter.ba.

Zadržavamo pravo da u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti izmijenimo ili dopunimo ovu Izjavu o privatnosti ili bilo koji njezin dio. Zbog toga Vam preporučujemo da redovno pregledavate ovu Izjavu o privatnosti.

Meni